ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > بانک اطلاعات > مقالات > مضرات تماشای زیاد تلویزیون برای بچه ها

مضرات تماشای زیاد تلویزیون برای بچه ها

مضرات تماشای زیاد تلویزیون برای بچه ها

آیا واقعا تماشای زیاد تلویزیون برای بچه ها مضر است؟

البته این موضوع بستگی به میزان تماشای کودک و همینطور نوع برنامه ی مشاهده شده دارد. تعداد زیادی برنامه های عالی مخصوص کودکان برای سنین مختلف وجود دارند که اگر شما برنامه های باکیفیت و مناسب سن کودکتان را از میان آن ها انتخاب کرده و تماشای تبلیغات را به حداقل رسانید دیگر لازم نیست از اینکه به کودکتان اجازه می دهید تلویزیون تماشا کند احساس گناه کنید.

اما در این جا نکاتی مطرح می شود که می بایست به آن ها توجه کنید:

۱٫ روشن ماندن مداوم تلویزیون: روشن بودن مداوم تلویزیون در خانه باعث می شود تا ارتباط والدین با فرزندان کاهش یابد؛ ارتباطی که در رشد و تکامل سلامتی آن ها بسیار موثر است. در زمان های مختلف روز و شب گاهی تلویزیون را خاموش کرده و با فرزندان خود گپ بزنید و بازی کنید.


۲٫ وجود تلویزیون در اتاق خواب: کودکانی که در اتاق خواب خود تلویزیون دارند نسبت به کودکانی که از این امکان بی بهره اند، بسیار بیشتر تلویزیون می بینند و بیشتر هم در معرض تماشای برنامه هایی با محتوای نامناسب هستند. توصیه می شود از قرار دادن تلویزیون در اتاق خواب فرزند خوب جدا خودداری کنید.


۳٫ والدینی که زیاد تلویزیون تماشا می کنند: بچه ها عادات و رفتارهای پدر مادر خود را تقلید می کنند. ضمنا وقتی والدین به تماشای برنامه های زیادی می نشینند طبیعتا بچه ها نیز برنامه های مخصوص بزرگسالان را زیاد تماشا می کنند و این مسئله اصلا خوب نیست.


۴٫ تبلیغات: تشخیص واقعیت از واقعیت نمایی برای بچه ها دشوار است. آن ها وقتی تبلیغاتی را می بینند ترغیب به دنبال کردن و خرید می شوند که این موضوع آن ها را نسبت به تماشای تبلیغات آسیب پذیر می سازد.


۵٫ تماشای برنامه هایی با محتوای نامناسب: قرار گرفتن زیاد کودکان در معرض تصاویری با محتوای خشونت، مسائل جنسی، الکل و مشروبات، و یا بدزبانی و فحش نه تنها بر رفتار کودک تاثیر گذار خواهد بود بلکه می تواند تاثیرات دراز مدت احساسی نیز برروی آن ها داشته باشد. بعنوان مثال تماشای صحنه های خشن منجر به افزایش خشونت، پرخاشگری و حتی اضطراب در کودکان می شود چرا که در نظر آن ها دنیا جای ناامن و خطرناکی جلوه خواهد کرد.


۶٫ تاثیر منفی تلویزیون بر چشم: بر کسی پوشیده نیست که تماشای تلویزیون به خصوص در فضای تاریک و از نزدیک باعث خسته شدن چشم ها، ایجاد مشکلات بینایی و بروز سر درد خواهد شد.


۷٫ کاهش فعالیت بدنی: طبیعتا نشستن روی مبل رو به روی تلویزیون برای ساعات متمادی باعث کاهش تحرک و فعالیت بدنی کودک می شود و این امر خود منجر به چاقی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مختلف خواهد شد.

نویسنده : زهرا وکیلیان مبارکه

برچسب ها : ،

پیغام شما