اعتیاد به بازیهای رایانهای پیامدهای نامطلوب روانی و اجتماعی در پی دارد
بازیهای رایانهای میتوانند ماهیتی اضطراب آور و استرسزا داشته باشند
بازیهای رایانهای به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از تهران میتوانند هم اضطراب آور و استرسزا باشند و هم خطرات ابتلا به اعتیاد و تمایلات ضد اجتماعی و درخود فرورفتگی برای کودکان ایجاد کنند.
علیرضا عابدین، روانشناس بالینی در گفتوگو با پانا درباره ارتباط بازیهای رایانهای و اضطراب و افسردگی در کودکان، گفت: «علاوه بر اینکه خود بازیهای رایانهای میتوانند ماهیتا اضطراب آور و استرسزا باشند، میتوانند خطرات ابتلا به اعتیاد و تمایلات ضد اجتماعی و درخود فرورفتگی ایجاد کنند.»
وی افزود: «تاثیر بازیهای رایانهای در کودکان و نوجوانان بهعلت میزان بالای تأثیرپذیری آنها از محیط دو چندان است. در بسیاری از کشورها بهعلت درک خطرات مضاعف رسانههای جمعی، کودک در یک سال اول هیچ دسترسی به این ابزار را ندارد و از سال دوم تا چهاردهم به تدریج مدت دسترسی به یک ساعت در روز افزایش مییابد.»
بازیهای رایانهای اعتیادآور هستند
عابدین ادامه داد: « بازیهای رایانهای اعتیادآور هستند و بهاندازه کافی مدارک علمی در مخرب بودن آنها بهخصوص در افکار خام و نوجوانان موجود است. بهواسطه الگوبرداری مستقیم، خشونت موجود در تم داستانی بسیاری از بازیها باعث افزایش استرس و چه بسا پرخاشگری میشود.»
این جامعهشناس بیان کرد: «پژوهشها و مشاهدات بالینی، اعتیاد و درگیر شدن در بازیهای رایانهای با علائمی همچون ولع فراوان در استفاده از آنها، ناتوانایی در توقف بازیها، پیامدهای نامطلوب روانی و اجتماعی و کاهش ارتباطات با دیگران و حتی شکلگیری تشخیصهایی بدخیم همچون اوتیسم را نشان میدهند.»
بازی رایانهای یا بازی رایانۀ شخصی (به انگلیسی: PC game یا Computer game) یک نوع بازی ویدئویی است که بهجای اجرا روی کنسول بازی ویدئویی یا دستگاه آرکید، در رایانۀ شخصی انجام میشود. بازیهای رایانهای از سال ۱۹۸۳ بهویژه در اروپا رایج شدند. این زمان، زمان کدگذاری اتاق خواب نام گرفت. این بازیها از سال ۲۰۰۰ بهصورت دیجیتالی مورد انتشار قرار گرفتند. این بازیها بهصورت رایگان یا بهعنوان محصول تجاری عرضه شده و معمولاً با لوح فشرده یا دیویدی یا اتصال اینترنتی فراهم میشوند.
پیغام شما