اهتمام والدین به مطالعه باعث ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین فرزندان می شود
پژوهشگر حوزه کتاب کودک و نوجوان تصریح کرد: اهتمام والدین به مطالعه باعث ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین فرزندان می شود.
به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه دکتر زهرا محسنی فرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به لزوم اهتمام خانواده ها برای مطالعه اظهار داشت: وقتی کتاب و کتابخوانی در وجود فرد نهادینه می شود که این مساله به عنوان یک شاخصه فرهنگی و تربیتی در نهاد خانواده ریشه داشته باشد.
وی با بیان این که کتابخوانی یکی از نشانه های رشد فرهنگی اعضای یک جامعه به شمار می رود، افزود:کتاب میتواند ابزاری باشد برای تقویت فرزندان ما، از این حیث و منظر که آنها را به کنشگری تبدیل میکند که قبل از هر اقدامی فکر کنند و بعد تصمیم به اجرا بگیرند. طبیعتاً کنشگری که اهل تفکر است اهل تعقل است و این مساله میتواند به تقویت نهاد خانواده کمک شایان توجهی کند.
پژوهشگر مطالعات فرهنگی با اشاره به این که اهتمام والدین به مطالعه باعث ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین فرزندان می شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر تجربه نشان داده کودکان و نوجوانانی که اهل مطالعه هستند کمتر به سمت معضلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی گرایش پیدا می کنند و این مساله زمینه سلامت فرد و خانواده را فراهم می کند.
وی بیان داشت: ما باید کاری کنیم که کتابخوانی در خانواده به یک عادت خوب فرهنگی تبدیل شود و البته این مساله خود مستلزم توجه به یک سری مهارت های مرتبط با سبک زندگی است که در این جا نیاز به نقش آفرینی مؤثر رسانه ها و شبکه های اجتماعی کاملاً احساس می شود.
پیغام شما