ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > «حاج بابا»، حج به جای پدر

«حاج بابا»، حج به جای پدر

«حاج بابا»، حج به جای پدر

مستند «حاج بابا» به کارگردانی مهدی بوستانی شهر بابک روایت فیلمسازی است که به جای پدر خود به مکه مشرف می‌شود.

به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مهدی بوستانی شهربابک تهیه کننده و کارگردان مستند «حاج بابا» درباره شکل گیری ایده مستند خود توضیح داد: همه چیز با شروع سفر حج شروع شد. من و حتی مدیر کاروان مطمئن نبودیم که ماموران یا اصطلاحاً شُرطه های عربستان در همه جای مراسم حج مانع تصویربرداری من نشوند. اما خدا را شکر گویا سال گذشته عربستانی ها در موسم حج خیلی مهربان شده بودند! خصوصاً با ایرانی ها. البته سه بار جلویم را گرفتند و حتی یک بار کنار «حجر اسماعیل» دوربین را گرفتند و چند پلانی را که گرفته بودم پاک کردند. ولی در مجموع شکر خدا کار فراتر از آنچه انتظار داشتم، پیش رفت و هندی کم کوچک ام از دیدشان پنهان می ماند.

او ادامه داد: ایده هم در طول مسیر شکل خود را پیدا کرد. به هر حال من به نیابت از مرحوم پدرم، آن جا بودم. طبیعی است که نوعی گفتگو با او در من شکل بگیرد که حالا بشود نخ تسبیح فیلم و در این میان نقب هایی به رابطه پدر پسری سی و نه ساله مان زده شود.

کارگردان مستند «حاج بابا» درباره موضوع مستند خود گفت: «حاج بابا» همان طور که از اسم آن پیدا است، هم در مورد حج و هم در مورد پدرم است. به نوعی یک مستند سفرنامه ای محسوب می شود ولی نه آن طور که فقط گزارش کند. راوی نگاه خود را در مورد آنچه می بیند و آنچه به عنوان زائر انجام می دهد، با پدر به گفتگو می گذارد. این نگاه صرفاً شامل مباحث عبادی نمی شود و به فراخور، مسائل انسانی و اجتماعی و انتقادی را هم شامل می شود، چه در مورد میزبان و چه انبوه مهمانان رنگارنگ از کشورهای مختلف و به جز این در روایتی کمی سیال ذهن به گذشته پدر و شخصیت او هم می‌پردازد.

این مستندساز درباره وضعیت کنونی این مستند توضیح بیان کرد: در حال حاضر مشغول تدوین این مستند هستم و تا رسیدن به راف کات راه چندانی نمانده است.

مهدی بوستانی شهربابک درباره همکاری و تعامل خود با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: من بعد از پایان تصویربرداری، با ارائه گزیده ای از راش های فیلم، پیشنهاد تهیه فیلم را به مرکز گسترش دادم. البته طبیعتاً تدوین را هم پیش می بردم. دوستان مرکز خواستند تا با توجه به محوریت گفتارمتن در فیلم، بخش هایی از آن را ارائه کنم تا تصمیم گیری برایشان ممکن تر شود. خدا را شکر در نهایت جواب مثبت دادند و همکاری شکل گرفت.

او درباره برنامه‌های خود برای پخش و نمایش این مستند توضیح داد: صحبت از برنامه که کمی شوخی به نظر می رسد ولی خب مثل هر فیلمسازی دوست دارم کارم هرچه بیشتر دیده شود. جشنواره ها، اکران هنر و تجربه، پلتفرم ها و حتی شاید تلویزیون می توانند محلی برای نمایش این فیلم باشند. تا چشم انداز و همت و توان دوستان مرکز چه باشد.

مهدی بوستانی شهربابک در پایان گفت: زاویه دید بصری این فیلم زاویه دید یک «زائر» است. زائری عمدتاً پیاده در سفر یا حضر و در کشف و شهود (و نه ناظری ساکن و پابرجا و دانای کل و همه چیزدان) همه چیز در رفتن و گشتن معنا دارد و دوربین نیز در حرکت و روی دست. همراه با جماعتی هم کیش ولی از رنگ و زبان و ملل مختلف. نه از لوانگل خبری هست و نه از های انگل. نه هلی شات و نه قاب های کارت پستالی و زیبای آن چنانی. همه چیز در ثبت همان واقعیتی است که به چشم هر زائری می آید. زیبایی اینجا در همطرازی و همسطحی است و همه جا اگر نه، اکثراً در لانگ شات. اینجا چندان جای کلوزآپ و اینسرت و نمای بسته نیست. باید واید نگاه کنی که همه چیز در جماعت معنا دارد و گاه اگر به ضرورت به کسی نگاه می اندازی او نیز نه در فردیَت خود- که ناشناس است- که در مصداق و مثال به عنوان فردی نوعی اهمیت دارد. تا سپس به خود آیی و به خود بنگری. آن هم از درون.

«حاج بابا» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،

پیغام شما