سه کتاب امام جمعه بخش ارشق مشگینشهر در حوزه کودک و نوجوان معرفی شد.
سه کتاب داستان تالیف امام جمعه بخش ارشق شهرستان مشگینشهر با هدف ترویج آموزههای دینی در ادبیات کودک و نوجوان، با حضور مسئولان دستگاههای فرهنگی و جمعی از اهالی قلم و اندیشه استان اردبیل معرفی شد.
به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از ایرنا، امام جمعه بخش ارشق شهرستان مشگین شهر و نویسنده حوزه معارف اسلامی، عصر چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی آموزههای دینی در ادبیات کودک در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل گفت: در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و در مواجهه با این قشر کنجکاو، ابتدا باید دین را به درستی تعریف کنیم و سپس به آموزههای آن برسیم.
حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی افزود: خدای متعال، دین را برنامه ای برای زندگی انسان در این دنیا قرار داده است و در این دنیا شیاطین نیز وجود دارند که در مقابل اولیا برای انحراف مردم تلاش کردهاند، بنابراین بحث آموزش انسانها بخصوص در سن پایین، حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: به فرموده امام صادق (ع) برای ترویج دین، باید غیر از خود دین، وسیلهای دیگر نیز داشته باشیم و با توجه به فرمایش آن حضرت، از ادبیات و هنر برای آموزش تعالیم دینی استفاده می کنیم.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: امام رضا (ع) فرموده است اگر مردم، صحبتها و گفته های ما را به خوبی می شنیدند، همه از ما تبعیت می کردند؛ از این جمله معلوم می شود که نحوه بیان و انتقال مفاهیم دینی برای پذیرش مخاطب چقدر مهم است.
حجت الاسلام باقری ارومی اهل قلم اظهار کرد: انتقال مستقیم مطلب، جذابیتی برای مخاطب ندارد و باید از ابزار هنر و شیوه های ادبی برای رساندن مقصود به شنونده استفاده کنیم.
وی در معرفی آثار جدید خود گفت: زمین پاک و زندگی شاد، سفر به آستارا و قهرمانان آستارا سه کتابی است که در آنها بدون اسم بردن از شخصیت ها یا وقایع دینی، مفاهیم و آموزه های دینی را در قالب داستانهایی به مخاطبان بیان کرده ام.
امام جمعه بخش ارشق مشگین شهر ادامه داد: خواننده ای که این مطالب را می خواند و از آموزه های آن متاثر می شود، در بزرگسالی متوجه خواهد شد که مطالبی که در نوجوانی یا کودکی خوانده، برگرفته از دین یا قرآن بوده و بدون اینکه اسمی از آنها برده شود، به او القا و تفهیم شده است.
ضرورت توجه به سوژههای بومی در ادبیات
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل هم در این نشست گفت: ورود عالمانی همچون حجت الاسلام باقری ارومی به نگارش کتاب کودک و نوجوان، نشانگر اهمیت حوزه آموزش کودک و نوجوان و مایه افتخار است.
امیر رجبی افزود: نویسنده بزرگی گفته است “برای جهانی شدن باید سوژههای بومی را بنویسیم و برجسته کنیم” از اینرو باید از سوژههای بومی و محلی برای خلق آثار ادبی استفاده کنیم و کتابهای امام جمعه ارشق در این راستا تالیف شده است.
وی ادامه داد: محافل ادبی و علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل، بهترین پاتوق ها و همنشینی به خصوص برای کودکان و نوجوانان برای رشد و تعالی فکری و ادبی است و امیدواریم با استمرار این نشستها شاهد افزایش آثار ارزشمند در این حوزه باشیم.
نهضت مطالعه کودک و نوجوان در حوزه دین ضروری است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل هم در این نشست با بیان اینکه آشنایی بیشتر کودکان با مفاهیم و آموزه های دینی در اولویت کانون است، اضافه کرد: بیش از ۲۵ اثر داستانی و بیش از ۱۹ قصه از اقوام مختلف در کلام الهی آمده است، بنابراین ادبیات از ابزارها و زبانهای مهم برای آموزش است.
ملیحه ملک زاده فرد افزود: در جامعه ای که خداباوری و سبک زندگی اولیا در جاری باشد، آن جامعه از انحرافات بری خواهد بود و اگر شخصیت کودکان در سنین پایین ساخته شود، بعدها تهاجم فرهنگی بر آنها اثر نخواهد گذاشت.
وی ادامه داد: پیوند دین و ادبیات به ویژه برای قشر کودک و نوجوان، بسیار ضروری است و باید نهضت مطالعات کودکان و نوجوانان در حوزه دینی راه اندازی شود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل در مرکز و شهرستانهای این استان فعال است و برنامه ها و نشست های علمی، ادبی و هنری متنوعی برای رشد و تعالی جامعه هدف برگزار میکند.
پیغام شما