ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > کلاس انشا، فرصت توان‌بخشی نویسندگی و شاعری کودکان است

کلاس انشا، فرصت توان‌بخشی نویسندگی و شاعری کودکان است

کلاس انشا، فرصت توان‌بخشی نویسندگی و شاعری کودکان است

شاعر حوزه کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه معلم خلاق می‌تواند افراد خلاق تربیت کند، گفت: کلاس انشا، زنگ استراحت یا تفریح نیست بلکه فرصتی برای پرورش خلاقیت کودکان و نوجوانان در عرصه نویسندگی و سرودن شعر است.

کلاس انشا، فرصت توان‌بخشی نویسندگی و شاعری کودکان است

به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از ایرنا، غلامرضا بکتاش روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا در گنبدکاووس اظهار کرد: برگزاری کلاس‌ و دوره‌های آموزشی و اهمیت دادن به دست نوشته‌های کودکان و نوجوانان از جمله راهکارهای تقویت کتابخوانی و نویسندگی است.

وی افزود: معلم‌ها در کلاس انشا فرصت خوبی در اختیار دارند تا شاگردان خود را با حرف‌ها، مضامین و موضوعات تازه نویسندگی و شعر آشنا کنند تا هر کدام از آنان بر اساس استعداد و توانایی بتوانند در آینده به شاعر یا نویسنده خلاق تبدیل شوند.

این شاعر کودک و نوجوان گفت: خیلی از کودکان و نوجوانان از مربیان خود در شعر و نویسندگی جلوتر هستند پس باید مربیان با به‌روز کردن اطلاعات و پیگیری مطالب جدید، دانش خود را ارتقا دهند تا حرفی برای گفتن داشته باشند.

بکتاش وضعیت شعر و کتاب‌های کودک را در کشور مطلوب ارزیابی کرد و افزود: سرودن شعر کودک راهی است که محمود کیانوش در دهه ۴۰ و ۵۰ آغاز کرد و مصطفی رحمان دوست، ناصر کشاورز، افسانه شعبان‌نژاد و اسدالله شعبانی آن را ادامه دادند و در شعر نوجوان هم قیصر امین پور، بیوک ملکی و افشین علا شاخص هستند.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل وضعیت خوب شعر و کتاب کودک در کشور به تلاش شاعران برای ایجاد خلاقیت هم به لحاظ زبانی و هم کشف مضمون‌‍‌های نو همچنین سرودن اشعار با زبان و گویش‌های متنوع اقوام و قومیت‌های بر می‌گردد.

کلاس انشا، فرصت توان‌بخشی نویسندگی و شاعری کودکان است

این شاعر ادامه داد: قرار نیست ادبیات خود را با دنیا مقایسه کنیم چون تعداد کشورهای فارسی زبان کم است و ترجمه اشعار باعث تغییر در وزن آن می‌شود اما به لحاظ ادبیات در شعر کلاسیک، کودک و نوجوان و شعر نو در جایگاه مطلوبی قرار داریم.

بکتاش در رابطه با تاریخچه شعر کودکان و نوجوان در ایران، گفت: کار مهم برای شعر کودک و نوجوان را محمود کیانوش در دهه ۴۰ و ۵۰ انجام داد و شیوه‌ای که وی برای سرودن پایه گذاری کرد را همگی ما ادامه می‌دهیم.

وی بیان کرد: نزدیک به ۱۵۰ شاعر با تلاش و خلاقیت‌های فردی در رابطه با کودکان و نوجوانان فعالیت دارند و تاکید همیشگی ما پرهیز از کپی برداری و تقلید و تقویت خلاقیت و ارائه کارهای تازه است.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های شعر به دلیل تغییر در وزن کمتر به زبان‌های دیگر ترجمه می‌شود، گفت: هفته کتاب بهانه‌ای است تا به بچه‌ها یاد دهیم شعر، قصه و کتاب بخوانند، اشکال ندارد اگر این کتاب‌ها ترجمه باشد چرا که کودکان و نوجوانان بنابر علاقه خودشان نوع کتاب را انتخاب می‌کنند.

به گزارش ایرنا، علیرضا بکتاش به عنوان یکی از مربیان با سابقه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکنون ۵۰ عنوان کتاب شعر برای بچه نوشته است.

برچسب ها : ، ، ، ،

پیغام شما