وزیر دادگستری در حمایت از کودکان به کلمبیا سفر میکند
وزیر دادگستری و رئیس مرجع ملی حقوق کودک در صدر هیئتی حقوقی- قضایی برای شرکت در کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان به کلمبیا سفر میکند.
به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از خبرگزاری کودک پرس، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری عصر امروز سهشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران را به مقصد بوگاتا ترک میکند.
کنفرانس بینالمللی پایان دادن به خشونت علیه کودکان به ابتکار کلمبیا و با حمایت یونیسف، سازمان بهداشت جهانی، نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد و کشور سوئد روزهای ۷ و ۸ نوامبر سال جاری میلادی (۱۷ و ۱۸ آبان ۱۴۰۳) در بوگاتا پایتخت کلمبیا برگزار میشود.
وزیر دادگستری و رئیس مرجع ملی حقوق کودک که ریاست هیأت ایرانی را به عهده دارد، به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس بینالمللی، دیدگاهها و برنامههای جمهوری اسلامی ایران را برای پایان دادن به خشونت علیه کودکان در جهان تبیین میکند.
این کنفرانس به دنبال ایجاد جنبشی جهانی، تهیه یک سند بینالمللی و کمک به دولتها برای پایان دادن به خشونت علیه کودکان است.
کنوانسیون حقوق کودک
[ویرایش]
مهمترین سند حقوقی بینالمللی برای کودکان، کنوانسیون حقوق کودک است که در سال ۱۹۸۹ به تصویب رسیدهاست. و مهمترین حقوق کودکان در آن درج شدهاست، همچنین در این سند کمیته ای برای بررسی وضعیت کشورها در زمینه حقوق کودک ایجاد شدهاست. مهمترین مواد این کنوانسیون که با عنوان اصول عمومی حقوق کودک شناخته میشوند عبارتند از: مواد ۲ (منع تبعیض)، ۳ (مصالح عالیه کودک)، ۶ (حق بر حیات، بقا و رشد کودک) و ۱۲(حق بر شنیده شدن نظر کودک) میباشد.
از دیگر حقوق کودک حق بر رشد و بقای کودک است که به دنبال حق بر حیات کودک میآید و یکی از بنیادینترین حقوق کودکان است و باقی حقوق موقوف بر آن است. همچنین میتوان به حق بر ثبت ولادت، ثبت نام و تابعیت نیز اشاره کرد که در ماده ۷ ذکر شدهاست.حق بیان آزادانه عقاید، حق آزادی فکر و عقیده، شرکت در انجمنها، حق بر آموزش کودک،حق بر سلامت،حق برخورداری از بهداشت، حق بر همبستگی خانوادگی، رفاه، تأمین اجتماعی و مصونیت از سوءاستفاده و استثمار جنسی و کاری از دیگر حقوق کودکان در این کنوانسیون است. با اینحال کنوانسیون محدود به این حقوق نیست و موارد بیشماری را در بر میگیرد.
پیغام شما