ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان (با رویکرد فلسفه اسلامی) در مرکز شماره ۴ کانون پرورش فکری شهر کرمانشاه برگزار شد.

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این آیین محمد خیاط‌زنجانی مدیرکل کانون استان، بیان کرد: ان‌شاءالله همه بتوانیم رهروان صدیقی برای حضرت فاطمه(س) باشیم و از نظام تربیتی که حضرت برای ما ترسیم کرده، بیشترین استفاده را ببریم.

وی افزود: آنچه در سیره حضرت زهرای اطهر(س) به شهود و ملموس دیده می‌شود، حکمت تربیتی و تربیت حکمی ‌است، یعنی اگر ما یک نگاه دقیق در زندگی ایشان و نوع نگاه تربیتی و الگویی که ایشان ارائه می‌کنند داشته باشیم، بسیاری از نکته‌هایی که امروز برای فلسفه کودک و نوجوان نیاز داریم تنظیم و بحث شده است.

خیاط‌زنجانی ادامه داد: با لالایی‌هایی که حضرت برای فرزندان خود خواندند و اشعاری که در بازی با امام حسن(ع) و امام حسین(ع) ارائه کردند، باید دریافت که در دل آن‌ها عمیق‌ترین حرف‌های حوزه حکمت برای کودک و نوجوان است، هم‌چون بحث خلق نگاه زیبایی‌شناختی که حضرت در قالب‌های مختلف برای فرزندان‌شان ایجاد می‌کردند و به تعبیر ملاصدرا به واسطه این نگاه زیبایی‌شناسانه، آن‌ها را با مقوله حکمت و فلسفه انس می‌دادند.

وی تصریح کرد: همان‌طور که بزرگان ما گفتند و استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب «تعلیم و تربیت اسلامی» به‌آن اشاره داشته، رکن کلیدی تربیت یعنی رشد تعقل، بنابراین اگر از هر فرصت و موقعیتی می‌خواهیم بهره تربیتی بگیریم و هر لحظه‌ای که در مناسبت‌ها، روزها و لحظه‌های مختلفی که متربی ما با آن مواجه است، برای رسیدن به نقطه مطلوب تربیت استفاده کنیم یعنی همین که ما مناسبت‌ها را منفرد نگاه نکنیم.

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

خیاط‌زنجانی بیان کرد: ما باید از ایام فاطمیه برای رشد تعقلی کودک و نوجوان خود استفاده کنیم و این همان موردی است که در صورت نگاه جامع به برنامه فلسفه برای کودک و نوجوان به ما یاد می‌دهد که امیدواریم بتوانیم در این مسیر موفق باشیم.

مدیرکل کانون استان کرمانشاه اظهار کرد: جشنواره‌ای که ما امروز برای دومین سال در خدمت شما هستیم شاید در کشور مشابهی برایش دیده نشده است و این افتخار برای استان کرمانشاه است که این جشنواره را در دو سال اخیر طراحی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مدت این دو سال، در سطح کشور با پیگیری جریان «فابک» یعنی فلسفه اسلامی برای کودک، جریانی را در کشور هدایت می‌کند و خدا را شاکریم استان کرمانشاه در این حوزه بین استان‌های مختلفی که در مجموعه کانون مشغول فعالیت هستند، در حوزه بحث فلسفه برای کودک و نوجوان سرآمد است و جلوتر از همه استان‌ها حرکت می‌کند.

خیاط‌زنجانی تأکید کرد: کارگروه «فابک» استان کرمانشاه حدود ۹ ماه است تشکیل شده ولی در این مدت به یاری خداوند به همت عزیزانی که عضو کارگروه هستند اتفاقات بزرگی رقم زده شده که می‌تواند در سراسر کشور الگو باشد.

وی گفت: امسال بیش از ۵۸۴ اثر برای جشنواره ارسال شد که در نوع خود قابل توجه است. همچنین جشنواره سال گذشته به‌صورت منطقه‌ای و امسال با موافقتی که مجموعه کانون کشور در نظر گرفتند، به‌صورت ملی برگزار شد.

مدیرکل کانون استان کرمانشاه عنوان کرد: سال گذشته بخش‌های محدود داستان و طراحی بازی داشتیم و امسال بخش شعر، نقاشی و خوشنویسی را هم به دیگر بخش‌های جشنواره افزودیم که استقبال بسیار خوبی هم در پی داشت، برای مثال در بخش شعر آثار خوبی در حوزه نوجوان و بزرگ‌سال دریافت کردیم و این نشان می‌داد که نبود این بخش‌ها در سال گذشته خلاء بوده است.

خیاط‌زنجانی در پایان گفت: ما به‌دنبال این هستیم بتوانیم در استان کرمانشاه اولین پارک فلسفی را برپا کنیم و در حال انجام هماهنگی برای رسیدن به این مقصود هستیم. پژوهشی را در این مراسم رونمایی می‌کنیم که با همکاری اعضای کارگروه «فابک» استان انجام و در آن بررسی شده از رهاوردها و نوآوری‌های حکمت ملاصدرا، چه‌طور می‌توانیم در برنامه فلسفه برای کودک استفاده کنیم.

بیانه هیات داوران و اعلام اسامی برگزیدگان

سپس منیژه‌السادات حسینی معاون فرهنگی کانون استان بیانیه هیات داوران را خوانش کرد. در بخشی از بیانیه هیات داوران آمده ‌است: «چیستی و چرایی ذهن انسان، عمری به درازای تاریخ دارد و علم فلسفه به‌عنوان یکی از کهن‌ترین شاخه‌های دانش بشری همواره می‌کوشد تا ماهیت دانش، معنا، اخلاق و درک بهتر از زندگی را برای انسان، این موجود دارای تفکر و تعقل روشن کند.

فلسفه، تمرینی برای یافتن پاسخ‌های درست از منشاء و منابع صحیح اندیشیدن و همچنین روشی‌ است، برای نهادینه کردن اتخاذ درست‌ترین تصمیم و تحلیل در سایه‌سار تفکر و این یعنی تمرینی برای خوب زندگی کردن و البته مستحق‌ترین مخاطب این علم، کودکان و نوجوانان هستند، چرا که دست‌یابی به قله‌های پیشرفت، حق این مخاطب مهم و ارزشمند جامعه است که اندیشه‌اش در حال شکل‌گیری و ورزیدگی است، کودکان و نوجوانان بر بلندای بام حیرت‌آور تفلسف می‌توانند تمام جهان را به زیر پای خود نظاره‌گر باشند و هستی را از دریچه نگاه فارابی و بوعلی و ملاصدرا به تماشا بنشینند تا جایی که به شناخت از خود برسند.

هم‌راستا با رسالت کانون، جشنواره کشوری فلسفه برای کودکان و نوجوانان به پایان دومین سال اجرای خود رسید تا به امید و اتکال خدای متعال، بنای سومین جشنواره را نیز در همین آیین پایانی، اعلام کند.

دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودکان و نوجوانان در قالب شعر، داستان، نقاشی، خوشنویسی و طراحی بازی‌های فلسفی، در دو بخش نوجوانان و بزرگسالان با دریافت ۵۸۴ اثر، پس از پایش اولیه به داوری پایانی آثار رسید. کمیته‌های داوری دبیرخانه جشنواره در این فرایند دو نکته حائز اهمیت را در پایش و داوری دارای اولویت و توجه دانسته و بر آن تاکید داشته‌اند: توجه به بعد فلسفی اثر و داشتن موضوع و خمیرمایه فلسفی که باعث شد بعضی از آثار قوی در ابعاد هنری و ادبی و طراحی بازی به‌خاطر نداشتن موضوع فلسفی حذف شوند، دارا بودن شاخص‌های ملموس هنری، ادبی، تربیتی و ساختاری که مستلزم خلق یک اثر برگزیده باشد و با توجه به سیاست‌های کانون پرورش فکری و مجمع عالی حکمت اسلامی، رویکرد این جشنواره فلسفه اسلامی بوده است، که از دو منظر روش‌شناسی فلسفی و محتوای فلسفی مورد بررسی و داوری قرار گرفته است.

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

هیات داوران در بخش نقاشی بزرگسالان، اثری را حائز امتیاز رتبه اول ندانست.

دبیرخانه دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودکان و نوجوانان با حضور هیات داوران شامل: محمد خیاط‌زنجانی، رضا حساس، وحید خواجوی، خیام احمدی، رحمت غلامی، یزدان صفربخش، فرانک گلشن‌پور، الهه رزازیان، مژگان خوش‌طبع، فرزانه لطیفی، سمیه قبادی، شکوفه فتاحی، اعظم کرمی و مریم دارابی؛ نتایج را به این شرح اعلام کردند:

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

برگزیدگان نقاشی (بخش اعضا): محمد معصوم‌زاده، شایسته تقدیر (محتوا: بزم حکیمان)، ملیکا امجدیان، شایسته تقدیر (محتوا: طبیعت آغاز تفلسف)، محنا محمدی، نفر سوم، سوگند پرماه، نفر دوم (محتوا: مرگ و زندگی) و سما شیخی، نفر اول (محتوا: فیل و تاریکی).

برگزیدگان نقاشی (بخش بزرگسال): حسام‌الدین موحدی، شایسته تقدیر (محتوا: تفکر فرامکان)، آسو نوری، نفر سوم (محتوا: آزادی)، محمدصادق پروار و نفر دوم (محتوا: وجود و عدم (نور و ظلمت)). از نظر هیات داوران نفر اول انتخاب نشد.

برگزیدگان خوشنویسی (بخش اعضا): ریحانه کرمی، شایسته تقدیر (محتوا: معنای فلسفه)، نرگس قاسمی شایسته تقدیر (محتوا: زمان)، زهرا جمشیدی، نفر سوم (محتوا: رویت حق)، آرتین صابری، نفر دوم (محتوا: ماهیت وجود) و هانیه شیخی، نفر اول (محتوا: تفکر توحیدی).

برگزیدگان خوشنویسی (بزرگسال): زهرا نقشی، شایسته تقدیر (محتوا: توحید و وحدت وجود)، فرناز جواری، نفر سوم (محتوا: خدا)، عذرا رضایی، نفر دوم و الهه گلچین، نفر اول (محتوا: توحید و وحدت وجود).

برگزیدگان طراحی بازی: امیرمحمد شاه‌علی، شایسته تقدیر(محتوا: آشنایی با فلسفه و فیلسوفان)، شکوفه فتاحی، نفر سوم (محتوا: پرسش‌های فلسفی، شهرزاد قهرمانی، نفر دوم (محتوا: مفهوم خوشبختی و نفس‌شناسی) و عفت تفضلی، نفر اول (محتوا: پرسش‌های فلسفی).

برگزیدگان شعر(بخش نوجوانان): ریحانه رضایی، شایسته تقدیر (محتوا: توحید و وحدت وجود)، آرینا سلیمی، نفر سوم (محتوا: علیت)، نیوشا امیری، نفر دوم (محتوا: وجود و هستی عالم) و مهرسا خاکی، نفر اول.

برگزیدگان شعر (بزرگسال): مهسا امیری نفر سوم، معصومه مهری نفر دوم و منیره هاشمی نفر اول (محتوا: مجموعه اشعار توحیدی).

برگزیدگان داستان (بخش نوجوانان): زهرا غلامی، نفر سوم (محتوا: علت حیات‌بخش)، دنیا اسکندرزاده نفر دوم و دینا طبعه خلیلیان نفر اول.

برگزیدگان داستان (بزرگسال): آرزو کرده، شایسته تقدیر (محتوا: معنادهی به زندگی)، مریم رستمی: شایسته تقدیر (محتوا: قوه و فعل)، مریم کوچکی نفر سوم، روبینا محمودی نفر دوم (محتوا: امتداد حیات) و عطیه کیخا نفر اول (محتوا: مجموعه آثار ماهیت وجود).

آیین پایانی دومین جشنواره ملی فلسفه برای کودک و نوجوان برگزار شد

پخش کلیپ از نشست‌های «فابک»، سخنرانی حجت‌الاسلام حسین صدیقی (مدیر مجمع عالی حکمت استان کرمانشاه)، خوانش آثار برگزیده، رونمایی از سه اثر فاخر فلسفی در زمینه‌های هنری، ادبی و پژوهشی، قصه‌گویی فلسفی عضو کودک کانون، پخش نماهنگ اردوی فلسفی اعضا، اجرای یک بازی فلسفی از سوی رحمت غلامی مربی کانون استان، اجرای گروه سرود فلسفی «به‌نام تو»، سخنرانی محمدصادق علیپور (دکترای فلسفه تطبیقی، عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و عضو کارگروه «فابک» مجمع عالی حکمت اسلامی کشور)، خوانش بیانیه هیات داوران، اهدای جوایز و برپایی نمایشگاه از آثار برگزیدگان از جمله بخش‌های این آیین بود که روز ۸ آذر ۱۴۰۳ برگزار شد.

برچسب ها : ، ، ، ،

پیغام شما