ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > چه کسی گفته کودکان امروز کتاب نمی‌خوانند؟

چه کسی گفته کودکان امروز کتاب نمی‌خوانند؟

چه کسی گفته کودکان امروز کتاب نمی‌خوانند؟

نویسنده باسابقه حوزه کودک و نوجوان، گفت: به‌طور طبیعی در این سال‌ها اتفاق‌هایی در حوزه سبک زندگی و به‌طور ویژه استفاده از فناوری‌های روز رخ داده است که نوع نگاه و ذائقه کودکان و نوجوانان ما را هم تغییر داده است.

چه کسی گفته کودکان امروز کتاب نمی‌خوانند؟

به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، محمد میرکیانی در در حاشیه حضور در آیین «شب هم‌دلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان»‌ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توضیح داد که در این شرایط حوصله بچه‌ها کم شده است و دلیل آن هم بالارفتن ضرباهنگ زندگی امروز است. طبیعی است در این شرایط نوشته‌ها و کارهای بلند و پرداختن بیش از حد به جزییات برای مخاطب در ادبیات جذابیتی ندارد.

او هم‌چنین افزود: رسانه‌های امروز ضرباهنگ و نوع نگاه به زندگی را تغییر داده‌اند و در این شرایط اگر اثری با شرایط قبل منتشر شود، به‌طور طبیعی مخاطبی هم نخواهد داشت. داستان‌هایی با ضرباهنگ بالا و پرماجرا که شخصیت‌هایی قابل درک و قابل فهم دارند بیشتر می‌تواند مخاطب را با خود همراه کند.

نویسنده کتاب «شب‌های شیرین» ادامه داد: کارهایی در قالب تک‌گویی‌های بلند که مربوط به گفت‌وگوهای درونی شخصیت‌ها هستند هم دیگر امروز مخاطب چندانی ندارد. در این فضا داستان‌های هیجان‌انگیز و ماجراجویانه، بیشتر موردتوجه و علاقه نوجوانان امروز قرار می‌گیرد.

چه کسی گفته کودکان امروز کتاب نمی‌خوانند؟

میرکیانی درباره طرح گزاره افت کتاب‌خوانی در نسل جدید هم تأکید کرد: چه کسی گفته نسل جدید کتاب نمی‌خواند؟ ما در همین نسل هم کتاب‌خوان داریم و اگر اینگونه نبود، امروز فعال‌ترین ناشران کشور مربوط به حوزه کودک و نوجوان نبود. اگر بچه‌های امروز کتاب نمی‌خواندند، پس این همه ناشر بزرگ در این حوزه داریم، برای کدام مصرف‌کننده کتاب تولید می‌کنند؟ واقعیت این است که تعدد کتاب‌های این حوزه بسیار بالا رفته و به همین میزان، شاهد افت شمارگان کتاب‌ها هستیم.

نویسنده مجموعه کتاب‌های «قصه ما مثل شد» افزود: بچه‌های امروز کتاب می‌خوانند و نباید بچه‌های ایران را محدود به بچه‌های تهران هم بدانیم. مشکلی که ما داریم، مشکل توزیع مناسب کتاب کودک است. ما متأسفانه امروز مراکز قدرتمندی برای توزیع گسترده و مناسب کتاب کودک نداریم. فعال‌ترین بخش فرهنگی کشور در حال حاضر، ادبیات کودکان و نوجوانان است، فعال‌ترین ناشران هم مربوط به همین حوزه هستند و خوشبختانه شاهد رشد آن‌ها هم هستیم.

میرکیانی در ادامه با تأکید بر اهمیت برگزاری رویدادهای مرتبط با تکریم نویسندگان کودک و نوجوان در زمینه تسهیل روابط فعالان این حوزه با کانون پرورش فکری تأکید کرد: برگزاری پیوسته چنین نشست‌ها و دورهمی‌هایی و شنیدن صدای نویسندگان هم‌زمان با راه‌اندازی شوراهای تخصصی، در کنار یکدیگر می‌تواند ارتباط باکیفیت‌تری را میان نویسندگان کودک و نوجوان و کانون پرورش فکری ایجاد کند.

شامگاه روز پنجم آذر۱۴۰۳ شماری از نویسندگان، شاعران، پژوهشگران، نمایشنامه‌نویسان و پژوهشگران حوزه ادبیات در نشستی با عنوان «شب هم‌دلی اهالی ادبیات کودک و نوجوان» در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گردهم آمدند.

برچسب ها : ، ، ،

پیغام شما