ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > «بررسی و تحلیل تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان»

«بررسی و تحلیل تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان»

«بررسی و تحلیل تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان»

کتاب «بررسی و تحلیل تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان» که به نویسندگی «الهام زینالی» دانش آموخته دانشگاه محقق اردبیلی و دکتر «ابراهیم رنجبر» عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۵ توسط انتشارات «خط هشت» به چاپ رسید.کد خبر: ۷۰۸۴۵۲

به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از خبرنگار دفاع‌پرس از اردبیل؛ کتاب «بررسی و تحلیل تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان» که به نویسندگی «الهام زینالی» دانش آموخته دانشگاه محقق اردبیلی و دکتر «ابراهیم رنجبر» عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی توسط انتشارات «خط هشت» در ۱۰۰۰ نسخه با حمایت مالی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اردبیل به چاپ رسیده است.
وقتی بسیاری از ما‌ها خیلی قاطع از علاقه‌ها، نیازها، عواطف و کیفیات ذوقی کودکان سخن می‌گوییم به راستی شناخت کافی در این حوزه نداریم و از تاثیر و تاثر‌های آن بی‌خبریم یکی از حوادثی که بر ادبیات کودک و موجوان تاثیر زیادی گذاشت دفاع مقدس است. این گونه ادبی در دوران دفاع مقدس و پس از آن بسیار پویا و شکوفا بوده است. این کتاب تلاش دارد تا تاثیر دفاع مقدس بر روی ادبیات کودک و نوجوان را جهت تعیین رابطه هنر با واقعیت را بررسی نماید و همچنین نسبت به بررسی واکنش هنر در مقابل اوضاع اجتماعی جهت رسیدن به راه‌های متنوع بهره‌برداری از هنر در اهداف تاریخی و اجتماعی اهتمام نموده است.
در بخشی از کتاب آمده است:
یکی از مفاهیم فرهنگ دفاع مقدس در این داستان واژه‌ی مفقودالاثر است. نویسنده سعی می‌کند تا دوران دفاع مقدس و مقاومت‌های رزمندگان را در جنگ تحمیلی حق علیه باطل در رویا‌های کودکان به تصویر بکشد و با نشان دادن خرابی‌های دوران جنگ و ماندن پدران و مادران در زیر آوار‌ها و بی سرپرست شدن بچه ها، یاد و خاطره‌ی دفاع مقدس را در ذهن کودکان زنده سازد. امروزه کودکان بهتر از ما جنگ و دفاع مقدس را حس می‌کنند و به محض این که داستان شروع می‌شود، آن را در رویا‌های کودکانه‌ی خود کاملا درک و احساس و مقاومت در جنگ را تحسین برانگیز می‌دانند و موقع رفتن با پدر و مادر خود بر سر مزار شهدا بعضی از قبر‌ها را که به نام گمنام می‌بینند سوال می‌کنند که چرا سر این قبر‌ها نامی ندارند و در جواب قبول می‌کنند آن‌هایی که بی نام هستند در مناطق جنگی توسط دشمنان متجاوز شهید و در زیر هزاران خروار خاک و آب‌های اروند و نیزار‌های مجنون مفقودالاثر شده اند.
انتهای پیام/

برچسب ها : ، ، ،

پیغام شما