ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > درباره انجمن > اخبار و تازه ها > بازار جهانی کتاب کودک و نوجوان در میزگرد تخصصی

بازار جهانی کتاب کودک و نوجوان در میزگرد تخصصی

بازار جهانی کتاب کودک و نوجوان در میزگرد تخصصی

میزگرد «علاقه‌مندان ورود به بازارهای جهانی کتاب حوزه کودک و نوجوان» به همت انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان برگزار خواهد شد.

به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه مریم رونق، مدیر برگزاری این میزگرد در گفت‌وگو با (ایبنا با اشاره به برگزاری میزگرد «علاقه‌مندان ورود به بازارهای جهانی کتاب حوزه کودک و نوجوان»، عنوان کرد: این نشست با هدف شناخت چالش‌ها و فرصت‌های حضور در بازارهای جهانی کتاب کودک از دید پدیدآورندگان آثار برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه این میزگرد پیرو نخستین کارگاه «شناخت بازارهای جهانی کتاب کودک» برگزار می‌شود، افزود: همانند کارگاه، این میزگرد هم به دو بخش تقسیم می‌شود؛ در بخش نخست، سخنرانان مدعو به بیان دیدگاه خود خواهند پرداخت و در بخش دوم به‌صورت بحث گروهی به انتقال تجربیات خواهیم پرداخت.

رونق با بیان اینکه حضور در این نشست برای علاقه‌مندان آزاد است، گفت: با توجه به محدودیت ظرفیت، اولویت با افرادی است که ثبت‌نام می‌کنند، برای این نشست از برخی ناشران، کارگزاران ادبی، نویسندگان و تصویرگران کتاب کودک نیز دعوت شده است.

وی با اشاره به سخنرانان این برنامه، ادامه داد: علیرضا گلدوزیان، عاطفه ملکی‌جو، محمدرضا یوسفی، مژگان مشتاق و ثمین نبی‌پور در این میزگرد حضور دارند.

«علاقه‌مندان ورود به بازارهای جهانی کتاب حوزه کودک و نوجوان» سه‌شنبه دهم مهرماه از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه تا ۱۱ و ۳۰ دقیقه در انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان برگزار خواهد شد.

در ادبیات بازرگانی امروز دنیا، بازاریابی به معنی کلیه تلاشهایی است که یک کارآفرین اقتصادی برای طراحی، تولید، توزیع یا فروش کالا و خدمت به مصرف کننده نهایی و جلب رضایت او متحمل می‌شود. امروزه در کنار فروش و عرضه کالاهای سنتی و مواد طبیعی و مصرفی، کالاها و خدمات فرهنگی نیز جایگاه اقتصادی ویژه‌ای دارند و ناشران به عنوان تولیدکنندگان یکی از شاخص‌ترین اقلام فرهنگی یعنی کتاب، به استفاده از روشهای بازاریابی نیاز دارند. بازاریابی از دو نظام کلی پیروی می‌کند: محصول‌گرا[۱] و بازارگرا[۲]. با توجه به تمرکز نظام بازارگرا بر مصرف‌کننده[۳] و نیازهای او و خصوصیات کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی، استفاده از نظام بازارگرا برای بازاریابی کتاب توصیه می‌شود. بازاریابی کتاب به شیوه‌های گوناگونی قابل اجراست. برگزاری نمایشگاه‌های کتاب[۴]،نوآوری در اداره کتابفروشی‌ها و استفاده از فناوری‌های جدید برای فروش کتاب، آگهی‌های تجاری، توزیع هدایای تبلیغاتی، انتشار دوره‌ای فهرست انتشارات توسط ناشران، نقد و بررسی کتابها در مطبوعات، وبلاگ‌ها، کتابخانه‌های عمومی و سایر مراکز فرهنگی، توجه بیشتر به وضعیت ظاهری کتاب، برگزاری جشن رونمایی کتاب، چاپ پوستر، اقتباسهای ادبیو… از جمله روشها و فعالیتهایی است که به رونق بازاریابی کتاب در ایران کمک می‌نماید. بر اساس نمونه‌های موجود، اعمال برخی از این روشها ‌در میان ناشران کودک، شایع‌تر از ناشران بزرگسال بوده است. در عین حال، بسیاری از ناشران ایرانی تمایلی به سرمایه‌گذاری و فعالیت گسترده در حوزه بازاریابی کتاب ندارند، زیرا هزینه‌های مترتب بر این نوع فعالیتها را بیشتر از میزان سودی که به تجارت آنها باز می‌گرداند، می‌دانند.

برچسب ها : ، ، ،

پیغام شما