حوزه هنری چهارمحال و بختیاری به دنبال کشف استعدادهای نقالی است
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: رویداد ” نقالباشی ” با هدف شناسایی و تربیت نقالان کودک و نوجوان از سوی واحد نمایش حوزه این نهاد برگزار میشود تا استعدادی این هنر شناخته شود.
به گزارش انجمن تخصصی کودک و رسانه به نقل از ایرانا، احسان قائدی روز شنبه با بیان اینکه هنر نقالی و پردهخوانی یکی از هنرهای آیینی اصیل ایران زمین است، اظهار داشت: این هنر باعث آشنایی کودکان، نوجوانان و جوانان نسل امروز با گنجینههای اثرگذار هنر ایرانی است و هدف حوزه هنری استان از آموزش نقالی و پردهخوانی آشناکردن نسل جدید با یک هنر نمایشی قدیمی و جذاب و معرفی اسطورهها و شخصیتهای مهم ایران زمین و به ویژه شخصیتهای تاثیرگذار زیستبوم چهارمحال و بختیاری است.
وی با اشاره به تهیه پرده نقالی روایت زندگی سردار بیبی مریم بختیاری از زنان مبارز دوران مشروطهخواهی و مبارزه با استعمار و بیگانگان اظهار داشت: کلاسهای آموزشی این رویداد با تکیه بر اجرای پرده نقالی بیبی مریم بختیاری است که به معرفی این شخصیت تاثیرگذار تاریخ معاصر ایران و استان به کودکان و نوجوانان میپردازد.
رییس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این رویداد آموزشی به صورت استانی برگزار میشود و همه کودکان و نوجوانان در شهرستانهای استان فرصت شرکت در این رویداد را دارند.
به گفته قائدی، ماحصل این رویداد آموزشی تولید آثار پردهخوانی و نقالی از سوی هنرجویان رویداد در شهرهای مختلف با موضوع شخصیتهای تاثیرگذار استان چهارمحال و بختیاری در تاریخ معاصر است.
براساس گفته برخی از کارشناسان نقالی و نقالیگری بیان حماسی رخدادهای تاریحی است و هنر نقالی و نقالیخوانی تا نیم قرن پیش از رونق و جذابیت خاصی برخوردار بود.
نقالی شاهنامه فردوسی یکی از پرطرفدارترین و جذابترین نقلها از گذشته تا به امروز بوده است که کم کم در بین نسل جوان با کم استقبالی روبرو شده است.
پیغام شما