ورود عضویت
Fa En

انجمن تخصصی کودک و رسانه

صفحه اصلی > بانک اطلاعات > مقالات > ۶ نکته برای خرید برنامه ها (اپلیکیشن ها) برای کودکان

۶ نکته برای خرید برنامه ها (اپلیکیشن ها) برای کودکان

۶ نکته برای خرید برنامه ها (اپلیکیشن ها) برای کودکان

اخیرا تحقیقاتی انجام شده است که نشان می دهند بسیاری از کودکان مثلا برای تعطیلات هدایای الکترونیکی دریافت می کنند. خبر خوب و نکته ی مثبت این است که برنامه های کاربردی (application) ابزار آموزشی امیدوار کننده ای هستند که سوادآموزی، ریاضی، علوم و مهارت های زندگی را پشتیبانی می کنند. با این حال چالش موجود برای والدین، چگونگی انتخاب برنامه ی مناسب برای فرزندان خود است.
این نکات می تواند شما را در تصمیم گیری تان راهنمایی کند:


۱٫ برنامه ی خوب برنامه ای است که ترکیب کاملی از آموزش و سرگرمی باشد.
بچه ها هنگامی یاد می گیرند که درگیر کاری یا چیزی شوند. برنامه های کاربردی آموزشی تعادلی میان تعامل و یادگیری برقرار می کنند. فرقی نمی کند که برنامه ی پیش روی فرزندتان بر آموزش مهارت های ریاضی تاکید دارد یا علوم، بلمه مهم این است که کودک فرصت زیادی برای بازی و انجام کاری جدید داشته باشد. یعنی درحالی که شخصیت های برنامه برای کودک آشنا هستند، خود بازی، جدید و چالش برانگیز می شود.


۲٫ کشف کنید و شماهم همراه با فرزندتان بازی کنید.
تحقیقات نشان می دهند که وقتی والدین در کنار فرزندشان به سرگرمی می پردازند، فرزندشان بیشتر یاد می گیرد – این موضوع برای همه ی رسانه ها صادق است. با انتخاب یک برنامه ی خاص و تصمیم گیری در مورد اینکه چرا این برنامه احتمالا توجه کودک شما را به خود جلب خواهد کرد، نقش فعالی را در این فرآیند ایفا کنید.

۳٫ بازی هایی را انتخاب کنید که از نظر رشدی برای فرزند تان مناسب هستند.
از خود بپرسید آیا این برنامه برای فرزندتان باتوجه به کارهایی که میتواند انجام دهد مناسب هست یاخیر؟ همه ی کودکان ۴ ساله از نظر توانایی هایشان با همدیگر برابر نیستند، بنابراین برنامه های مختلف برای کودکان مختلف و در زمان های متفاوت می توانند مناسب باشند.
از خود بپرسید آیا این مهارت همان چیزی است که فرزند من در حال حاضر به دنبال آن بوده و قادر به انجام آن نیز هست؟ تکنولوژی صفحه نمایش لمسی پیشرفت قابل توجهی در فناوری برای کودکان کم سن محسوب می شود چرا که برای حرکت وجهت یابی بچه ها بسیار آسان و مشهود است.


۴٫ محدودیت هایی وضع کرده و کودک خود را به استفاده از سایر اشکال یادگیری و بازی نیز تشویق کنید.
مانند انتخاب رژیم غذایی درست، باید رژیم رسانه ای درست را نیز برای کودکانتان انتخاب کنید. داشتن یک رژیم رسانه ای متعادل مانند داشتن یک رژیم غذایی متعادل است؛ یعنی هرچه متنوع تر، سالم تر.
همچنین میزان ساعاتی که فرزند شما در مقابل صفحه نمایش تلویزیون و… مینشیند نیز مهم است و باید به آن فکر کنید. مثلا یک قانون ممکن این است که تا زمانی که تکالیف مدرسه انجام نشود از تلویزیون خبری نباشد. همین قانون را میتوان به صورت جدید تری به کار گرفت بدین مفهوم که دستگاه مورد نظر فقط برای تکالیف مدرسه مورد استفاده قرار گیرد. این قانون این روزها بیشتر و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

۵٫ برنامه ها را از منابع مورد اعتماد و قابل اطمینان انتخاب کنید.
به دنبال مارک های آموزشی معتبر و قابل اعتمادی که درحوزه ی تولید محتوای آموزشی شناخته شده هستند باشید. ببینید آیا مایلید شخصیت های برنامه ای که می خواهید انتخاب کنید به عنوان الگوی فرزندتان باشند؟ بچه ها تمایل دارند از شخصیت های رسانه ای تقلید کنند. ابتدا اطمینان حاصل کنید که شخصیت ها، زبان و گفتارشان و همینطور رفتار شان طوری است که مشکلی با آن ها ندارید. همچنین، از انتخاب برنامه هایی که ترسناکند یا از خشونت برای حل اختلافات استفاده می کنند جلوگیری کنید.
نکته ی دیگر این که با والدین دیگر درباره برنامه هایی که بچه های آنها از کارکردن با آن برنامه ها لذت می برند صحبت کنید و بپرسید چرا. از آنها بخواهید قبل از اینکه برنامه را برای فرزندتان بخرید اجازه دهند آن را آزمایش کنید.

۶٫ ببینید آیا برنامه ها به دنبال بازاریابی و فروش به فرزندتان هستند یا خیر.
اغلب برنامه هایی با برچسب lite یا free به دنبال فروش اقلام مجازی درحین بازی کودک آن هم برای کسب درآمد یا پیوند به یک برنامه ی مرتبط دیگر که نیاز به پرداخت برای دانلود داشته باشد هستند. بسیاری از این برنامه ها بدون مشکل و مطابق نیاز های کودکتان هستند اما بعضی از آن ها هم فقط ابزاری برای غر زدن بچه ها به والدینشان برای خرید ان ها تبدیل می شوند.

منبع : پی بی اس
مترجم : زهرا وکیلیان مبارکه

برچسب ها : ، ،

پیغام شما